Urpo Lehtimäki Naantali

Mopoautotko ärsyttäviä?

  • "pappatunturi" - kuvattu Sarka-maatalousmuseossa
    "pappatunturi" - kuvattu Sarka-maatalousmuseossa

Mopoautotko ärsyttäviä.

 

Sunnuntaina 28.4.2013 uutisoitiin, että liikenneturvan TNS Gallupilla teettämässä kyselyssä 43 prosenttia oli sitä mieltä, että mopoautot häiritsevät muuta tieliikennettä.

 

Luku voi tuntua suurelta, mutta onko se? Jos meiltä autoilijoilta kysytään, mitkä asiat ajomatkalla ärsyttävät, niin listaan voisi lisätä muutakin.

 

Meitä ärsyttävät liian hitaasti ajavat kanssa-autoilijat, ohittelevat kanssa-autoilijat, perässä roikkuvat kanssa-autoilijat, kaistalle kiilaavat kanssa-autoilijat, tiellä ajavat työkoneet, tiellä ajavat traktorit , tietyömaat, asvalttityöt, sade, helle, likainen tuulilasi, ajaminen pimeässä, toimimaton ilmastointi tai lämmitys, jalankulkijat valottomalla suojatiellä, moottoripyöräilijät, mopoilijat, kuopat, alhaiset nopeusrajoitukset, peltipoliisit, puhallusratsiat, tutkaratsiat, ukomaiset kaaharit, loistoauto, jos ei itsellä ole, naapurin kalliimpi auto, ajamista neuvova puoliso tai anoppi, lasten kirkuna takapenkillä, liika löpinä radiossa musiikkien välillä ja vielä ainakin takana tulevan töötin ääni ärsyttää.

 

Lähes kaikilla miehillä on ollut mopoikä. Mopon saaminen ja kaksipyöräisellä ajamisen vapaus ovat syvästi mielihyväkeskukseen vaikuttavia elämyksiä ja tuntemukseen tulee samanlainen kaipuu kuin joillakin joulukuuseen. Siksi monet hankkivat uudelleen aikuisena jonkin kaksipyöräisen ajoneuvon.

 

Mopoilu on tasa-arvoistunut ja nykyään myös nuoret naiset mopoilevat tai mopoautoilevat.

 

Näin kesän kynnyksellä olisi hyvä pohtia omaa liikenneasennettaan. Ohita mopoilija varovasti ja koeta olla ärsyyntymättä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mopoauto ei ole "ärsyttävä." Se on lainsäädännön porsaanreikä.

Eikä se ole mopo, se on auto, joka kulkee perusnopeutta 80/h hitaampaa vauhtia.

Se on turvaton kuljettajalleen ja matkustajalleen. Se aiheuttaa ongelmia liikenteen sujumiselle... Ei voi verrata traktoriin, joka ei ole lainsäädännön porsaanreikä.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset